onsdag 30 december 2009

Julen

Vilken underbar jul jag har haft. På självaste julafton packade vi in julklappar och hundar i bilen och for iväg till Skåne och mina föräldrar. Där stannade vi sedan i flera dagar. Vi åt jättegod julmat, umgicks med min härliga familj och njöt av en lugn, avkopplande jul.

Min bror fick en pulka i julklapp (vi tycker det är kul att åka pulka även fast vi är vuxna) som han insisterade på att prova innan snön töade bort. Sagt och gjort. Vid midnatt gav vi oss iväg in i skogen och testade pulkan i de fina backarna som finns mycket nära där mina föräldrar bor. Hundarna följde också med och det blev en riktigt trevlig tur i den mörka skogen som lystes upp av snön.

Jag är jättenöjd med de julklappar jag fick. Bland annat fick jag varma strumpor, ett underställ och nya grimmor till mina hästar (se bilden intill). Bumba var också nöjd med sina klappar. Hon fick ett mjukisdjur som piper, vilket hon älskar. Bumba öppnar själv sina paket. Faktum är att hon (liksom jag) tjuvkikar under granen och vill öppna paketen innan tomten kommit. När tomten sedan är på plats vill hon gärna hjälpa honom också med julklapparna. Hon är verkligen söt när hon ivrigt nosar på alla paketen.

På annandagen åkte vi in en sväng till "sta´n". Jag tittade på nya walkingskor men hittade inga. Ska kika på sådana här hemma istället. Jag passade även på att hälsa på ett par bekanta från fotoklubben som jag inte träffat på flera år. De har i mångt och mycket lärt mig fotografera och framkalla bilder i både svart/vit och färg (detta var tiden före digitalfotons genombrott). Det var mycket roligt att träffa dem och prata minnen.

Mycket snart är det nyårsafton. Bumba ska fira den hemma hos mig. Tanken är att vi ska ha en lugn och skön kväll med god mat och mys.

Inga kommentarer: